Lunsj til 5 kroner

Datovarer får vi en god del av på Havaristen. Det vil ikke nødvendigvis si at det er så kort dato igjen på varene. Noen tørrvarer har langt over et års “best før dato”, mens andre kjølevarer kan ha bare 3-4 dager på siste forbruks dato.
 
Alle butikker har avtaler med produsentene at de skal ha en viss holdbarhetstid på varene de kjøper. Det vil si at matvarer også har en «siste salgsdato». F.eks. på tørrvarer som sjokolade skal alle butikkene ha minimum 3 måneder holdbarhet når de får varene levert. Mens på kjølevarer som f.eks. melk skal butikkene kanskje ha minimum 10 dager.
 
Det vil si at produsentene ikke får solgt varene sine til butikkene, etter at «siste salgsdato» er overgått. I hvert fall ikke til full pris. Da kontakter de heller Havaristen (Miko Trading), og selger varene billig, ofte veldig billig, hvis det er store volum.
 
I går fikk vi inn et parti på flere tusen Bygglunsj og Havrelunsj fra Fjordland, med 12-13 dager igjen av «best før» dato. Vi selger alle disse lunsjene til kun kr 5,- pr. stk. Veil. pris i dagligvarebutikker er 15-20 kroner pr. stk. for disse.
 
PS: Husk du kan fint spise et produkt som har overgått «best før» dato, ofte er det godt lenge etter.