Kategori

Mat & Drikke

Icon på varekategorien mat og drikke

Mat & Drikke

Gode varer til en svært rimelig pris!

Hvert år kastes flere hundre tusen tonn mat i Norge – faktisk så mye som 450.000 tonn i 2020! En betydelig del av dette er matvarer som aldri engang når frem til butikkhyllene, og ofte er selv det minste avvik nok til at de vanlige butikkene ikke ønsker å ta imot varene. Her hos Havaristen synes vi ikke det er så farlig om pizzaen har én kjøttbolle for lite. Vi bryr oss ikke om at gulosten har fått seg en bulk, eller at brødet ikke har rette nok kanter. Derfor kjøper vi opp partiene andre ikke vil ha, og gir deg muligheten til å handle et bredt utvalg mat- og drikkevarer til en svært rimelig pris.

Hos Havaristen har vi en enkel regel: Så lenge maten holder god kvalitet, og er trygg å spise, så selger vi den gjerne til deg – og det til en lavere pris enn du ville ha fått andre steder. Hos oss finner du alltid et bredt utvalg av mat- og drikkevarer – alt fra pålegg, juice og meieriprodukter til kjøtt, fisk og frosne grønnsaker. Vi har i tillegg flust av godteri og snacks, tørrvarer, frukt, brød og gjærbakst. Vi får hele tiden inn nye partier som av en eller annen grunn aldri når frem til butikkhyllene. Dersom et vogntog velter på motorveien er vi på plass for å redde innholdet ingen andre vil ha. Vi går gjennom varene, sorterer ut det som må kastes og greier som regel å redde mesteparten av varene. Resultatet er at vi kan selge like gode varer som du finner i dagligvarebutikkene til en svært rimelig pris!

Kjøl & Frys

Den store favoritten blant våre kunder er kjøl og frys-avdelingen vår. Her kommer det daglig inn store og små partier med kjente merkevarer, til både frokost, lunsj og middag. I den nye delen av varehuset vårt står rader med kjøleskap og frysere, og her kan du finne et bredt utvalg av varer med høy kvalitet til svært gode priser.

Det er mange grunner til at varer havner hos oss. Typiske årsaker er pakningsendringer fra produsent, feilmerking av vare eller andre små produksjonsavvik som ikke har noen som helst betydning for deg som kunde.

Tørrvarer

Tørrvarer som havregryn, mel, ris, pasta, bønner, hermetikk og krydder er såkalte basisvarer som alltid er kjekt å ha i skapet, enten du skal lage frokost, middag eller kveldsmat.

Dette er varer med lang holdbarhetstid og som ikke trenger å lagres kaldt. Likevel kastes tonnevis av disse matvarene hvert år, på grunn av havarier, feilmerking, skader på forpakninger og andre årsaker som på ingen måte påvirker kvaliteten på maten.

Godteri & Snacks

Sjokolade, vingummi eller potetgull? Uansett hva du foretrekker finner du alltid noe som kan dempe salt- eller søtsuget hos Havaristen.

Vi har til enhver tid et bredt utvalg av godteri og snacks, og får ofte inn partivarer vi selger for en svært lav pris.

Drikkevarer

Drikker du melk eller juice til frokost? Foretrekker du kaffe eller te? Brus med eller uten sukker? Uansett hva du liker, kan du finne drikke fra kjente leverandører til en rimelig pris hos Havaristen! Havaristen har også salgsbevilling for alkohol, og kan tilby et rikt – og alltid skiftende – utvalg av øl og cider. Salg av alkohol til personer under 18 år er ikke tillat.

Brød & Bakevarer

Ingen slår Havaristen sin superpris på brød! Hver morgen får vi inn flere tusen rykende ferske brød – og alle selges til en fast pris på kun 15 kr! Vi får også inn et utvalg velsmakende bakevarer. Dette er overskuddet etter at butikker, hoteller og restauranter har fått sin daglige leveranse. Kom innom butikken og plukk med deg din favoritt før det blir tomt!

Frukt & Grønt

Vi får ofte inn store partier med frukt og grønt – enten fra overskuddslagre, eller fordi varene ser litt merkelige ut. Smaken og kvaliteten er det derimot ingenting å si på, så husk å sjekke ut utvalget vårt av frukt og grønnsaker neste gang du er på Havaristen!

Datovarer & Priskupp

“Best før”-datoen er en av de største bidragsyterne til at helt fine varer kastes i søpla. De siste årene har heldigvis flere og flere produsenter begynt å opplyse om noe vi har visst lenge: Bare fordi en vare er “best før” en gitt dato betyr det ikke nødvendigvis at den er dårlig etter. Hos Havaristen slår vi et slag for varer som nærmer seg utløpsdatoen. Hvorfor skal vi kaste varer som fremdeles er like gode, når vi i stedet kan selge de til en svært rimelig pris?

Havaristen har innimellom priskupp på varer som har passert “best før”-datoen. Da senker vi prisene ytterligere ned, for å selge produktene raskt ut. Vi kontrollerer naturligvis alle partier og sikrer at innholdet holder god kvalitet, til tross for datostemplingen. Det er med andre ord vinn-vinn-situasjon for alle – for deg, for oss og for miljøet!

Populære produkter